Beoordeeld door 5 student(en)
Ben je graag onder de mensen en wil je een job waarbij elke dag anders is? Als receptioniste ontvang je mensen en sta je ze te woord, zowel aan de balie als telefonisch. Bij de receptie ben je hét gezicht van je organisatie.
Als telefoniste ben je ook de stem van het bedrijf. Klanten en relaties bellen naar jullie bedrijf en spreken jou als eerste.
De receptie is het hart van een organisatie. Voor gasten, bezoekers en ook medewerkers ben je voor veel zaken het eerste aanspreekpunt.
Als receptiemedewerker of telefonist werk je bijvoorbeeld achter de balie bij een hotel, bedrijf, ziekenhuis, gemeente of ministerie.
Wat moet een baliemedewerker kunnen en weten? Voor je werk is het belangrijk dat je kunt werken met de nieuwste kantoortechnologie en dat leer je in deze Receptioniste opleiding.
In je opleiding krijg je ook antwoord op vragen als:
In de opleiding is er ook aandacht voor psychologie. Waarom? In je werk kom je in aanraking met allerlei mensen. In allerlei situaties. De een is blij. De ander geïrriteerd, boos of verdrietig. Hoe je daarmee omgaat, leer je in de lessen psychologie.
Na de opleiding doe je examen en ontvang je een attest. Je kunt daarna meteen aan de slag als receptioniste.
Bereid jezelf in negen maanden voor op werken bij de receptie. Zorg ervoor dat je alle vereiste vaardigheden beheerst met deze opleiding Receptioniste.
De opleiding bestaat uit zes onderdelen:
Wie professioneel en zelfzeker overkomt, kent goede omgangsvormen. Dit gedrag kent een basis uit jouw opvoeding, maar heb je zelf ook opgebouwd door het vormen van eigen waarden. Je volgt de gedragregels op de werkvloer, kent de etiquette, hebt goede gespreksvaardigheden en weet welk gedrag vereist is in specifieke situaties.
Als secretaresse heb je ook weleens te maken met het geven van voorlichting aan de bezoekers. Daarom ontvang je ook een aantal lessen PR & voorlichting die de basiskennis van dit domein behandelen.
In een bedrijf heb je specifieke kantoortaken. Zo is het nodig dat je een digitale agenda kunt beheren, vergaderingen kunt boeken en de post kunt hanteren. De technologie gaat steeds vooruit! In de lessen kantoorpraktijk maak je kennis met de diverse soorten kantoorapparatuur die je kunt aantreffen en met het klasseren van verschillende documenten.
In de module praktische psychologie leer je een aantal positieve attitudes aan zoals stiptheid, orde, flexibiliteit. Dit versterkt het samenwerken en maakt dat collega's op je kunnen rekenen. Jouw persoonlijke uitstraling zorgt voor jouw imago. Zo let je op jouw kleding, jouw hygiëne en lichaamstaal.
Het onthaal verzekeren betekent meer dan enkel klanten of bezoekers ontvangen. Op dat moment vorm je een belangrijke schakel tussen het management, de andere afdelingen en het externe contact. Hiervoor heb je zowel sociale als technische vaardigheden nodig. In de module onthaaltechnieken spreken we vaak over een 'onthaalmedewerker'. Onthaaltechnieken zijn echter voor meerdere functies bruikbaar: telefonisten, receptionisten, kantoormedewerkers en secretaressen. Welke job je ook uitoefent, jouw houding en gedrag zijn mee bepalend voor het professioneel imago van jouw werkgever naar de buitenwereld toe.
Om op de juiste manier een aantekening te maken of een brief op te stellen bieden we ook Nederlandse correspondentie aan. Het kan voorkomen dat je vergaderingen moet bijwonen en voor jezelf of anderen daar een verslag van maakt, om de beslissingen, die voor jouw werkzaamheden van belang zijn, goed te kunnen uitvoeren. Er wordt in deze module daarom ook ingegaan op het notuleren van vergaderingen.
Start vandaag nog met de complete opleiding Receptioniste van NHA.
Zeer goed bevallen, je kunt de cursus zowel online als in de boeken doen en dat is zeer fijn, wat ook zeer fijn is is dat je de mogelijkheid hebt om dit in verschillende keren te betalen, ik ben zeer tevreden
Sommige huiswerkopdrachten vindt ik soms wat moeilijk gesteld. Verder is het een onwijs leerzame studie. Ik heb er echt plezier aan om te leren.
Ik ben zeer tevreden Alles word goed uitgelegd in de cursus . De oefen opgaves zijn zeer goed om even later het huiswerk te maken ,ook als het huiswerk is ingediend moet ik niet lang wachten op je resultaten . Ook heb ik al enkele telefonisch contact gehad en werd ik dadelijk verder geholpen . Ik heb enkel nog een vraag ik vind mijn verbeterd huiswerk niet terug of kan het niet openen. Voorlopig is dit geen probleem daar ik zeer goede resultaten heb .
Het is super handig als je in mijn geval een kind hebt en nog werkt. Ik zou dit aanraden. Het is nooit te laat om bij te studeren. Zeker de moeite waard
Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.
Meerdere keren per jaar kun je digitaal examen doen op onze locatie in Antwerpen.
Jouw voordelen:
Aanmelding
Aanmelden voor het examen gaat heel eenvoudig via jouw digitale leeromgeving Plaza. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Wil je de opleiding met succes volgen, dan is een vooropleiding op middelbaar niveau gewenst.
Je ontvangt de complete cursus Receptioniste in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!
Wanneer je start met de cursus Receptioniste, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.
9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
NHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.
De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden.
We denken ook aan jouw portemonnee. Kies voor €25,- korting. Deze wordt tijdens het inschrijven direct verrekend.
Het is super handig als je in mijn geval een kind hebt en nog werkt. Ik zou dit aanraden. Het is nooit te laat om bij te studeren. Zeker de moeite waard
Lees meer »Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.