Beoordeeld door 4 student(en)
Van een reis naar zonnig Maui tot een zakelijke trip naar Lausanne of een weekend in Berlijn. Reizen samenstellen en zakenreizen organiseren met uitgebreide kennis van de sector? Kies voor de basisopleiding Reisagent.
In de opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om een goede reisagent te worden.
Van wetgeving tot praktische zaken en marketing: tijdens de cursus Reisagent leer je klanten adviseren op het gebied van reizen en ontdek je wat er nodig is om de droomreis van jouw klant waar te maken.
Naast uitgebreide productkennis ga je aan de slag met prijsberekeningen en verdiep je je in de marketing rond reizen in de breedste zin van het woord. Zo leer je ook de wensen van bijvoorbeeld vertegenwoordigers te vertalen naar een efficiënte zakenreis.
De basisopleiding Reisagent biedt je alle theoretische en praktische kennis om te starten als reisagent in een reisbureau. Zo komen ook verzekeringen en structuren van reisorganisaties aan bod. Uiteraard word je ook wegwijs in verschillende boekingssystemen.
De wetgeving in Vlaanderen en de eisen die de moderne reisbranche stelt, zijn de laatste jaren sterk aangescherpt:
De opleiding Reisagent helpt je stap voor stap op weg naar een fascinerende job in de sector van het toerisme.
Werk je al in de toeristische sector? Deze cursus is een waardevolle aanvulling op je huidige kennis.
De Basisopleiding Reisagent bestaat uit de volgende onderwerpen:
In deze algemene module word je vertrouwd gemaakt met de organisatie van de Vlaamse reisbranche, de wetgeving en de reismarkt in het algemeen.
Hierin leer je alles over het vervoer per (huur)auto, trein, boot, vliegtuig of autocar en de verblijfsmogelijkheden. Daarnaast worden verzekeringen naarmate de mensen steeds vaker op reis gaan en verdere bestemmingen bezoeken steeds belangrijker. Dit geldt niet alleen voor het toeristisch reisverkeer maar zeker ook voor de zakenreiziger. Het reisbureau fungeert als tussenpersoon van de verzekeringsmaatschappij en ontvangt hiervoor een bepaalde vergoeding. In de lesstof word je vertrouwd gemaakt met alle verzekeringen waarmee je te maken kunt krijgen. In het onderdeel prijsberekeningen leer je de juiste reissommen berekenen van allerlei soorten reizen.
Alles over een bestemming weten, een prijs kunnen berekenen enzovoort is belangrijk maar minstens zo belangrijk is het om jouw product of het reisbureau waarvoor je werkt een imago te geven en dit uit te dragen in de communicatie naar jouw potentieel publiek.
Hierin leer je alles over de organisatiestructuur binnen het toerisme en over de verschillende boekingssystemen die er in Vlaanderen worden gebruikt door reisbureau's.
Je leert de karakteristieken en bezienswaardigheden van de toeristische bestemmingen in Europa en de rest van de wereld. Per land wordt een overzicht gegeven van de geografische ligging, de toeristisch belangrijke regio's, het klimaat en allerlei voor toeristen belangrijke wetenswaardigheden.
Wanneer je slaagt voor het examen ontvang je het diploma. Hiermee toon je aan over de juiste basiskennis te beschikken en kun je met vertrouwen gaan solliciteren bij een reisbureau of touroperator.
De cursus is ondertussen erg gedateerd en er staan erg veel fouten in. In de rekenopgaven worden foute gegevens gebruikt waardoor de prijsberekening nooit kan kloppen, er wordt gezegd dat Brussels Airlines de nationale vliegtuigmaatschappij van Nederland is, er staan schrijffouten is en of woorden die duidelijk verdwenen zijn omwille van copy/paste... Een update dringt zich aan. Ik vind het ook erg vervelend dat er geen rechtstreekse communicatie mogelijk is met de leerkracht (terwijl ik daarvoor de betalende optie heb gekozen) Wanneer je ergens vast zit, heb je geen enkele mogelijkheid om contact te leggen - dit kan enkel wanneer er een huistaak ingeleverd wordt. Mijn leerkracht was ook een hele maand afwezig...
Tot op heden vrij theoretisch, maar dat ligt me wel... Tot op heden was deze cursus te volgen met een minimum aan inspanning. Gezien het een cursusonderwerp betreft waar ik vroeger helemaal niet mee in contact kwam, is er voor mij een vorm van 'nieuwe wereld ' opengegaan. Leuk om te ervaren.
Cursus dateert van 2007/2008 en is dringend toe aan een update! De prijstabellen zijn dan ook zo goed als onleesbaar waardoor het heel moeilijk is om de oefeningen op prijsberekeningen correct te kunnen uitvoeren... Er wordt reclame gemaakt voor bijstand door monitor/leerkracht, maar rechtstreeks contact via mail of webformulier is niet mogelijk want als je vragen hebt, moet je wachten tot je een volgende huistaak indient alvorens je ze kan stellen :-(
Ik heb voordien ook de cursus Kroatisch voor beginners gehad en daar was ik zeer tevreden over: 5 sterren wat die cursus betreft. Wat de cursus reisagent betreft ben ik eigenlijk niet zo tevreden, tenminste als ik inderdaad de laatste versie van de cursus heb gekregen. Het exemplaar dat ik heb is niet aangepast sinds 2007!!! Ik vind het positief aan een cursus dat je zelf dingen moet opzoeken op het internet. Maar de cursus bijna volledig moeten herschrijven, dat gaat te ver. Een vraag bij het eerste "huiswerk" is bv welke landen er tot de eurozone zullen horen op 1 januari 2008. De opsomming van bv de landen van de eurozone en van de Schengenzone is inderdaad de toestand van 2007. Wanneer je verder doorbladert naar de "landenkennis" dan kan je daar zien dat België 10.400.000 inwoners telt en Egypte 57.000.000. Wel ondertussen mag je er voor België een miljoen bijtellen en voor Egypte liefst 40.000.000! Neen, een dringende update van deze cursus dient zich aan!!!
Bij NHA rond jij de cursus Reisagent (basisopleiding) af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.
Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.
Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.
Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.
Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.
Je ontvangt de complete cursus Reisagent (basisopleiding) in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!
Wanneer je start met de cursus Reisagent (basisopleiding), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.
9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
NHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.
De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden.
We denken ook aan jouw portemonnee. Kies voor €25,- korting. Deze wordt tijdens het inschrijven direct verrekend.
Tot op heden vrij theoretisch, maar dat ligt me wel... Tot op heden was deze cursus te volgen met een minimum aan inspanning. Gezien het een cursusonderwerp betreft waar ik vroeger helemaal niet mee in contact kwam, is er voor mij een vorm van 'nieuwe wereld ' opengegaan. Leuk om te ervaren.
Lees meer »Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.