Je bent graag ‘in charge’? Coördineren zit in je bloed en je overziet situaties snel? Nu alleen nog je kennis uitbreiden en je bent klaar voor de rol van bedrijfsleider. Volg de beroepsopleiding Bedrijfsleider en grijp deze kans met beide handen aan.
Als bedrijfsleider draai je mee in de leiding van een bedrijf. Je bent onderdeel van het managementteam of bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in een vestiging van een bedrijf.
Wat moet je allemaal weten om de functie van bedrijfsleider te vervullen? Of heb je vooral (management)vaardigheden nodig?
Als manager of bedrijfsleider heb je naast leidinggevende capaciteiten ook inzicht nodig in verschillende randgebieden zoals organisatiekunde, marketing en personeelsbeleid.
In de opleiding tot bedrijfsleider verwerf je kennis over vakgebieden waar je mee in aanraking komt.
Een afdeling managen of een filiaal leiden: je werkt vooral met mensen. Je stuurt mensen aan. Inzicht in menselijk gedrag is dus onontbeerlijk. Je mensenkennis breid je uit tijdens de lessen bedrijfspsychologie.
Leden van het managementteam hebben niet alleen een goed inzicht in menselijke processen. Ze beheersen ook diverse gesprekstechnieken waarmee je oefent in je opleiding.
Verder ontwikkel je ook jouw financieel inzicht. Na de opleiding weet je hoe je omzetresultaten analyseert en hoe je een nieuw initiatief financiert.
Ontwikkel jezelf tot allround medewerker met leidinggevende vaardigheden en behaal binnen twaalf maanden het attest. Na deze beroepsopleiding kun je aan de slag als bedrijfsleider.
Als (aankomend) bedrijfsleider krijg je te maken met diverse afdelingen in een bedrijf. Dit is ook terug te vinden in het vakkenpakket van deze cursus, dat uit verschillende modules is opgebouwd.
Een bedrijfsleider houdt zich tijdens het leiding geven zowel direct als indirect bezig met personeelsbeleid. Een bedrijf valt of staat met goed personeel, vandaar dat er op dit thema dieper wordt ingegaan. De volgende onderwerpen komen aan de orde: werkprocedures en -instructies, functiebeschrijvingen, werving & selectie, sollicitatiegesprekken, regelgeving betreffende arbeidsovereenkomsten en -voorwaarden, functionering- en beoordelingsgesprekken, opleiding en vorming, werkstress en ten slotte sociale zekerheid.
Deze module behandelt samenwerkingsverbanden tussen personen in een organisatie, waarbij onder andere de relatie tussen superieur en ondergeschikte, besluitvormingsprocessen, conflictsituaties, machtsprocessen en luistervaardigheden aan de orde komen.
De module leidinggeven gaat in op communicatie en gesprekstechnieken, behandelt besluitvormingsprocessen en diept het instrueren en motiveren verder uit. De organisatorische kant komt ook aan bod: werkplanning, delegeren, controleren en beheren van werkzaamheden.
Deze module behelst allerlei aspecten op het gebied van bedrijfscultuur, bedrijfseconomie, bedrijfskunde, bedrijfsoriëntatie en -organisatie.
De module marketing reikt je instrumenten aan om niet alleen de verkoop, maar ook het imago van het bedrijf positief te kunnen ondersteunen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: verkoopbeleid, marktonderzoek, reclame en massamedia.
In deze module wordt aandacht besteed aan de grondbeginselen van het boekhouden, het analyseren van omzetresultaten, het interpreteren van een balans, financiering en kredieten.
Met deze uitgebreide kennis kun je vol zelfvertrouwen als bedrijfsleider aan de slag. Een bijzonder populaire cursus die je helpt om verderop te komen of om jouw reeds bestaande kennis uit te diepen. Eén van de toppers uit het uitgebreide aanbod van NHA!
Bij NHA rond jij de cursus Bedrijfsleider af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.
Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.
Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.
Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.
Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.
Je ontvangt de complete cursus Bedrijfsleider in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!
Wanneer je start met de cursus Bedrijfsleider, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.
12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
NHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.
De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden.
We denken ook aan jouw portemonnee. Kies voor €25,- korting. Deze wordt tijdens het inschrijven direct verrekend.
Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.