Prachtig, dat milieuvriendelijk werken. Maar er moet natuurlijk ook brood op de plank komen. Kan omzet genereren ook in combinatie met duurzaam ondernemen? Zeker. Duurzaam ondernemen verenigt het beste van twee werelden.
Je hebt er vast weleens over gehoord: MVO, oftewel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. People, planet, profit. Blue economy. Tegenwoordig beheersen steeds meer bedrijven de kunst van het duurzaam ondernemen en werken zij future-proof.
Wat versta je precies onder een ‘duurzame onderneming’? Bestaat het wel echt? En MVO klinkt natuurlijk ook wel lekker hip. Hoe voorkom je dat het slechts een marketingkreet wordt?
Klimaatneutraal werken en tegelijkertijd omzet genereren is goed mogelijk. Productie draaien en sociale belangen behartigen: het kan! Hoe je dit doet, kun je leren in de cursus Duurzaam Ondernemen.
Van milieu je business maken? Bouw je bedrijfsmodel bijvoorbeeld rond een milieubesparend product als zonne-energie en je verdient zelfs áán het milieu.
Maar als je meer met en voor het milieu wilt doen, moet je dan een innovatief businessmodel ontwerpen? Of kun je MVO ook in een bestaande organisatie verwerken?
In de cursus Duurzaam Ondernemen ontdek je:
En hoe meet je of iets duurzaam is? Of op zijn minst verantwoord? Daar is de wereldwijde richtlijn ISO 26000 MVO voor.
In de cursus ga je aan de slag met ISO 26000 MVO en de MVO-prestatieladder.
Aan het einde van de cursus weet je:
Word ook onderdeel van de circulaire economie. Draag bij aan een betere wereld voor onszelf en onze kinderen. Ondertussen boekt het bedrijf gewoon mooie financiële resultaten. Zet nu de eerste stap en volg de cursus Duurzaam Ondernemen.
De cursus Duurzaam ondernemen leert je op een levendige wijze de in's en out's van MVO. Elk blok van deze cursus wordt namelijk afgesloten met één of meerdere huiswerkopgaven. Deze kunnen bestaan uit vragen over de lesstof of uit zogenaamde cases, waarin je wordt gevraagd een omschrijving te maken van jouw eigen werkomgeving. Aan het einde van de cursus Duurzaam ondernemen ben je in staat iedere organisatie op een gestructureerde en uitvoerige wijze te adviseren over de te nemen stappen om een MVO-cultuur te implementeren.
Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.
Meerdere keren per jaar kun je digitaal examen doen op onze locatie in Antwerpen.
Jouw voordelen:
Aanmelding
Aanmelden voor het examen gaat heel eenvoudig via jouw digitale leeromgeving Plaza. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Beheersing van de Engelse taal is handig.
Je ontvangt de complete cursus Duurzaam ondernemen in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!
Wanneer je start met de cursus Duurzaam ondernemen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.
6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
NHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.
De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden.
We denken ook aan jouw portemonnee. Kies voor €25,- korting. Deze wordt tijdens het inschrijven direct verrekend.
Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.