Managen is een werkwoord. Het is een vak apart. Als manager in het hoger kader moet je ook van diverse markten thuis zijn. Volg de cursus Hoger Management en je weet wat nodig is om als manager op de juiste wijze leiding te geven.
Je bent als manager nauw betrokken bij zowel de kerntaken van je afdeling als bij andere zaken die zich voordoen in je team van kennisspecialisten. Je bent volledig op de hoogte van alles wat er reilt en zeilt.
Met de opleiding Hoger Management op hogeschoolniveau stoom je jezelf klaar voor een nieuwe leidinggevende rol en dat in een jaar tijd. Als bonus kan je een NHA-instituutsdiploma behalen.
Raad van Bestuur, CEO, directie en OR; in de cursus ga je aan de slag met organogrammen. Je kunt binnenkort exact de functies en de verschillen tussen deze organen duiden.
Ook leer je aan de hand van een bekend sterkte-zwaktemodel (SWOT) hoe je de kracht en de achilleshiel van je afdeling of bedrijf in kaart brengt.
En strategische variabelen, ontwerp- en stuurvariabelen? Na je cursus weet je er alles over.
Leiding geven aan mensen is een wezenlijk onderdeel van je werk als manager. In de cursus Hoger Management maak je kennis met leiderschapsstijlen en motivatietheorieën.
Bij doeltreffend leidinggeven komt een stevige dosis psychologie kijken. Waarom loopt een collega achter op zijn ontwikkelplan? Hij ziet er de laatste tijd ook vrij bleek uit. En waarom lijkt een andere collega haar targets opnieuw niet te halen?
In de cursus Hoger Management leer je hoe je kijkt ‘achter’ gedrag. En hoe je zaken kunt bijsturen.
Waar moet je allemaal op letten bij een ontslagprocedure? Hoe voer je functioneringsgesprekken? Ook dat leer je in de cursus Hoger Management.
Ambieer je een managementfunctie in het hoger kader? Zorg dat je vertrouwd raakt met personeelsbeleid, organisatiekunde en kwaliteitszorg. Volg de opleiding Hoger Management.
Het studieprogramma bestaat uit de onderdelen: Organisatietheorie, Organisatietypologie, Organisatiefuncties, Vitale organisaties in de toekomst en Integrale kwaliteitszorg. O.a. de volgende onderwerpen komen hierin aan bod:
In deze inleiding maken we kennis met een groot aantal vaktermen binnen het management. We leren de vaktaal, gaan dieper in op een aantal belangrijke theorieën en belichten de denkwijzen van grondleggers als Galbraith en Mintzberg.
Hier staan de taken van de manager en het organisatiebestuur centraal. Tevens leer je alles over strategische-, ontwerp- en stuurvariabelen.
Je leert o.a. hoe je een stakeholderanalyse dient op te stellen en hoe je een SWOT-analyse (Strenghts, Weaknesses, Opportunities, Threats) kunt maken.
We zien welke variabelen een rol spelen bij het organisatieontwerp.
Uiteraard komen meerdere vormen van leidinggeven aan bod. We behandelen leiderschapstheorieën en motivatietheorieën en helpen je een team zo effectief mogelijk te maken.
Soorten organisatietypologieën, elementen die de cultuur van een organisatie bepalen, methoden om de cultuur in een organisatie te veranderen (opleiding, aanname- en ontslagbeleid, beoordelings- en beloningsbeleid enz).
Onderzoekstechnieken, de aanpak van een organisatieprobleem, communicatieanalyse, interim-management, opleidingsmodel. Alle facetten komen aan bod.
Middels kwaliteitsmanagement leer je processen continu te verbeteren.
Zoals je ziet wordt overal aandacht aan besteed in deze bijzonder overzichtelijke en praktijkgerichte topcursus van NHA. Bij de cursus Hoger Management ontvang je ook het boek "management begrippenlijst" waarin vaktermen snel en overzichtelijk zijn terug te vinden. Een absolute must voor elke manager!
Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.
Meerdere keren per jaar kun je digitaal examen doen op onze locatie in Antwerpen.
Jouw voordelen:
Aanmelding
Aanmelden voor het examen gaat heel eenvoudig via jouw digitale leeromgeving Plaza. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Om de opleiding te volgen is een vooropleiding op hoger niveau of de cursus Middle Management gewenst.
Je ontvangt de complete cursus Hoger management in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!
Wanneer je start met de cursus Hoger management, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.
12 maanden bij een gemiddeld studietempo van zes uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
NHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.
De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden.
We denken ook aan jouw portemonnee. Kies voor €25,- korting. Deze wordt tijdens het inschrijven direct verrekend.
Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.