Beoordeeld door 28 student(en)
In slechts een jaar tijd je volledig voorbereiden op een job als secretaresse in een huisartsenpraktijk? Dat kan met de opleiding Medisch Secretaresse. Zet nu de eerste stap en volg de cursus.
Een medisch secretaresse werkt bijvoorbeeld achter de balie bij een huisartsenpost of een zorginstelling ter ondersteuning van de huisarts of bij het secretariaat van een therapeutenpraktijk.
Medisch secretaresses werken ook wel als frontoffice-medewerkers in een gezondheidscentrum met kinesitherapie, een apotheek en bijvoorbeeld een consultatiebureau of zelfs in een privékliniek.
Een secretaresse of baliemedewerker op een medisch secretariaat is het eerste aanspreekpunt voor patiënten en cliënten. Je vormt de schakel tussen de zorgvragers en de artsen. Voor de artsen en therapeuten ben je de administratieve steun en toeverlaat.
Als medisch-administratief medewerker zorg je er bijvoorbeeld voor dat:
Een medisch geschoolde secretaresse moet niet alleen netjes en accuraat zijn, maar ook over medische kennis beschikken.
In de opleiding Medisch Secretaresse maak je kennis met verschillende termen uit de medische wereld. Enkele voorbeelden:
Je ziet de huisarts voorbijlopen en je wilt iets vragen over Hyperparathyreoïdie. Maar hoe spreek je Hyperparathyreoïdie eigenlijk uit zonder te struikelen? En hoe verwerk je dbc’s, de diagnosebehandelcombinaties?
Je ontdekt het allemaal in de opleiding Medisch Secretaresse. Ook ervaar je hoe gezondheidszorgorganisaties werken.
Combineer accuraat denken en handelen met je nieuwe medische kennis en word Medisch secretaresse. Volg de opleiding en geef je toekomst een nieuwe impuls.
In de opleiding Medisch Secretaresse komen de volgende onderwerpen aan bod:
In dit onderdeel leer je een aantal belangrijke vaardigheden die je absoluut moet beheersen, zoals het soepel laten verlopen van afspraken en telefoontjes, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van de verschillende werkzaamheden.
Dit onderdeel behandelt de meest voorkomende administratieve processen in een artsenpraktijk en ziekenhuis. Je leert hoe je gegevens kunt verzamelen en rapporteren, wat de onderdelen zijn van een (elektronisch) patiëntendossier en op welke manier een medisch dossier en archief moeten worden beheerd. Daarnaast worden verschillende settings binnen de zorgsector, zoals (huis)artsenpraktijkvormen en soorten ziekenhuizen behandeld. Tot slot wordt er ingegaan op de Belgische ziekenhuisfinanciering en -registratie.
Je leert in dit onderdeel werken met de sociale kaart van België. Hierdoor word je op de hoogte gesteld van diverse wet- en regelgevingen en klachtenafhandeling. Ook het geven van voorlichting aan een patiënt komt aan bod.
Om op een juiste manier een aantekening of verslag te maken of een brief op te stellen is het onderdeel Nederlandse correspondentie zeer belangrijk. Er wordt ook ingegaan op het notuleren van vergaderingen en het opstellen van een medisch verslag of brief volgens de BNB-normen.
In de medische terminologie leer je de vaktermen en uitdrukkingen uit de medische wereld. Met dit onderdeel krijg je meer kennis over de bouw (anatomie) van het menselijk lichaam en de werking (fysiologie). Het is belangrijk dat je de belangrijkste medische terminologie per stelsel leert kennen zodat je deze correct kunt gebruiken in brieven, verslagen en andere medische documenten. Dankzij de opgedane kennis begrijp je zaken sneller en communiceer je gemakkelijker en professioneler.
In deze module pathologie, ook ziekteleer genoemd, leer je per stelsel over de verschillende ziektes en aandoeningen met bijhorende verschijnselen. Ook de bijhorende onderzoeken die gesteld worden om tot een diagnose te komen en de daaruit vloeiende therapieën worden in deze module behandeld.
Start vandaag nog met de opleiding Medisch Secretaresse. Want met het diploma Medisch Secretaresse van NHA op zak bewijs je over alle benodigde vakkennis te beschikken die nodig is om als medisch secretaresse aan de slag te gaan!
Er staan wat fouten in, die je dan verkeerd studeert.
De cursus lijkt me de voorbije 10 jaar niet aangepast of geactualiseerd te zijn. Er staan nog wetteksten in uit 2012 en andere info die nu niet meer geldt of die in de praktijk veranderd is ondertussen. Dit is jammer.
Opdrachten duidelijk,huiswerktaken moeilijk
Super fijne cursus, de mogelijkheid om met mede cursisten te kunnen praten is ook een leuke bijkomstigheid! Hier en daar nog wel wat mogelijkheden tot verbeteringen maar niks heel storends.
Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.
Meerdere keren per jaar kun je digitaal examen doen op onze locatie in Antwerpen.
Jouw voordelen:
Aanmelding
Aanmelden voor het examen gaat heel eenvoudig via jouw digitale leeromgeving Plaza. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.
Heb je het diploma Medische Terminologie in jouw bezit, dan kun je in aanmerking komen voor een vrijstelling voor dit onderdeel.
Je ontvangt de complete opleiding Medisch Secretaresse in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!
Wanneer je start met de opleiding Medisch Secretaresse, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.
De opleiding Medisch Secretaresse duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
NHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.
De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden.
We denken ook aan jouw portemonnee. Kies voor €25,- korting. Deze wordt tijdens het inschrijven direct verrekend.
Vlotte, verstaanbare cursus! Elk hoofdstuk is duidelijk en overzichtelijk.
Lees meer »Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.