Beoordeeld door 14 student(en)
Een tijdschakelaar maken? Een vorstmelder? Volg de cursus Elektronica en leer hoe telefoons, televisies, tijdschakelaars en andere apparaten werken.
Van omgaan met meetapparatuur tot fouten in elektronica opsporen en oplossen: het komt allemaal aan bod in de cursus Elektronica.
De eerste twaalf lessen behandelen het fenomeen elektriciteit. Leer de wetmatigheden van elektriciteit kennen. Begrippen als stroom, spanning en weerstand komen ook aan bod.
Hoe repareer je een slagroomklopper of een televisie? Hoe maak je een vorstmelder of een weerstandverbinding?
De cursus Populaire Elektronica leert je handelingen zoals solderen. Je leert bouwschema's en weerstandsverbindingen maken en je gaat praktisch aan de slag: zo maak je ook een controleschakeling voor de autoverlichting.
Werken met elektriciteit betekent dat je veilig moet werken. Het snoer uit het stopcontact halen voor je een lamp repareert, dat doet iedereen. De hoofdschakelaar en de aardlekschakelaar uitzetten voor je een wasmachine openmaakt, dat spreekt na de cursus vanzelf. De cursus behandelt veiligheid en leert je hierover meer.
Voor de praktijklessen heb je materiaal nodig. NHA biedt je de mogelijkheid een onderdelenpakket aan te schaffen. Hierin bevinden zich verschillende soorten batterijen, lampen, fittingen, snoeren en weerstanden. Het bestelformulier vind je bij het lesmateriaal.
Elk hoofdstuk is voorzien van heldere tekeningen en schema's die zeer handig zijn bij het bestuderen van de tekst. Theorie en praktijk wisselen elkaar op een plezierige manier af.
Tijdens deze cursus Elektronica maak je werkstukken waar je blijvend iets aan hebt:
Jouw leraar heeft er bij het uitkiezen van deze handige apparaatjes natuurlijk ook aan gedacht dat je geen dure onderdelen hoeft aan te schaffen.
Verder ga je bouwschema's ontwerpen, solderen en weerstandsverbindingen maken. Behalve zelf dingen maken leer je ook het een en ander repareren, zoals een televisietoestel, de radio, de fax en de telefoon. Kortom, je bent ontspannen bezig met het maken van eigen werkstukjes en je weet straks enorm veel "elektronische mankementen" zelf te repareren.
Je zult genieten wanneer je zelf, met eigen handen, allerlei geslaagde reparaties verricht en zelf vernuftige werkstukken in elkaar zet. Aan de orde komen verder:
Deze cursus besluit met de digitale elektronica. Een nieuwe manier van denken over en omgaan met elektronica. Een benaderingswijze die vandaag de dag zeer populair is en steeds vaker wordt toegepast. Denk maar eens aan digitale telefonie of de digitale snelweg. Je ziet, de cursus Elektronica is zeer compleet. Heb je deze cursus eenmaal afgerond dan ga je met verstand van zaken te werk bij het maken en repareren van vele elektronische apparaten!
Duidelijk en overzichtelijk. Soms wel fouten, vooral in getallen en gebruikte eenheden. Dat zou toch niet mogen. Oefeningen zouden wat moeilijker mogen zijn. Quasi alle antwoorden zijn zo uit de tekst te halen. Er zouden wat meer oefeningen mogen zijn waar wat rekenwerk aan is.
Ik ben zeer tevreden over de inhoud van de cursus, maar ik zou het handig vinden als er een makkelijkere manier zou zijn om vragen te stellen. Nu kan dit alleen bij het indienen van het huiswerk.
Inhoudelijk is dit een aan te bevelen cursus. Wel heb ik volgende aanbevelingen: ten eerste vind ik dat voor een zelfstudie de cursus te weinig toelichting geeft of beter gezegd dat de uitleg te summier is wat enig bijkomend opzoekwerk op internet vereist. Ten tweede staan er fouten in de cursus tekst welke ik doorgegeven heb aan de begeleidende leraar.
De cursus is wel pittig , er worden veel formules gegeven ook afgeleiden daarvan . maar te weinig cijfer voorbeelden. Het verbeterwerk en de resultaten van huiswerk opgaven duur veel te lang.. Cursist ***
Voor de practicumlessen (niet verplicht) heb je materialen nodig.
In het cursuspakket tref je informatie aan, waar je een onderdelenpakket aan kunt schaffen.
Hierin bevinden zich onder andere verschillende soorten batterijen, lampen, fittingen, snoeren en weerstanden.
Aan het eind van je cursus Populaire Elektronica kun je het NHA getuigschrift voor 29 euro aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.
Je ontvangt de complete opleiding Populaire Elektronica in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!
Wanneer je start met de opleiding Populaire Elektronica, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.
13 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week.
De gevorderdencursus Populaire Elektronica: 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week.
De beginners- en gevorderdencursus: 19 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week.
Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.
Voor de cursus Populaire Elektronica heb je geen speciale vooropleiding nodig.
Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.
Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail
Momenteel zit ik nog maar bij les 6 maar ik ben zeer tevreden over de cursus(inhoud). Alles is voldoende uitgelegd en de figuren helpen daar ook wel bij. Ik kijk ook al heel erg uit naar de practicumlessen want dat ziet er ook boeiend en leerrijk uit.
Lees meer »Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.